Life science-bolaget Qlucore ska noteras på First North – Rutger Arnhult är ankarinvesterare

Life science-bolaget Qlucore avser att noteras på Nasdaq First North Growth Market och tänker i samband med det göra en nyemission på cirka 90 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Rutger Arnhult
Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg/TT
Bolaget kommer att emittera nya aktier för 64,5 kronor styck. En av ankarinvesterarna är fastighetsprofilen Rutger Arnhult genom sitt bolag M2. På listan över blivande storägare finns också Cantaloupe som är Sinchgrundarnas investmentbolag, med mera.

Qlucore har utvecklat en smart programvara för cancerdiagnostik. Denna har fram tills nu använts av kunder som forskar på området. Totalt har bolaget över 200 kunder världen över. Nästa steg blir att ta ut programvaran i den riktiga sjukvården.

Qlucore, som får en värdering på 170 miljoner kronor i samband med erbjudandet, planerar sin första handelsdag någon gång i november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets