Lugn start väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas starta kring nollan i dag, fredag, enligt indikationer från flera håll.

De tre terminerna i Paris, London och Frankfurt håller sig alla mellan 0,0-0,1 procent cirka en halvtimme innan öppning.

Börserna i New York stängde upp med flera procent efter ytterligare en session med återhämtning. Stöd kom från stigande oljepriser och överraskande bra makrosiffror.

I Asien har tonerna varit liknande under fredagen. Breda uppgångar verkar bli det som rundar av veckan i regionen. Börserna i Shanghai visar på uppgångar med över tre procent.

SCA har beslutat organisera om företaget. Två divisioner ska skapas, en för hygien och en för skogsindustri. Utöver det ska bolaget även satsa 7,8 miljarder kronor i ökad massaproduktion i Timrå. SCA kommer att hålla en presskonferens om förändringarna klockan 09.

Hemtex uppger i dag att styrelsen enhälligt aktieägarna i bolaget att acceptera Ica-Gruppens offentliga uppköpserbjudande. ICA Gruppens bud uppgår till cirka 719 miljoner kronor.

Bloomberg rapporterar att Meda undersöker möjligheter till försäljning av bolagets USA-verksamhet. Meda har dock ännu inte velat kommentera uppgifterna.

Intellectas styrelseordförande Richard Ohlson samt vd:n Yann Blandy har ökat sina respektive aktieinnehav i bolaget.

Skogsbolaget Rottneros förbättrade sina delårssiffror i det andra kvartalet. Både omsättning och resultat höjdes jämfört med året innan.

Kycklingbolaget Scandi Standard lyckades vända minus till plus under det andra kvartalet, jämfört med i fjol. Scandi Standard hade en god efterfrågan i Sverige, men svagare i Norge.

Även en rad andra bolag delårsrapporterar. Rusforest och Petrogrand släppte siffror i morse, och bolagen kunde visa på krympande förluster i andra kvartalet. Raysearch däremot vände fjolårets vinst till minus.

I övrigt fortsätter den amerikanska centralbankskonferensen i Jackson Hole. Nolato håller kapitalmarknadsdag, och statistik väntas bland annat från USA.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco