Lukas Lundin allvarligt sjuk i cancer – lämnar alla styrelseuppdrag under våren

Lukas Lundin avslöjar i en större intervju med Dagens industri att han för två år sedan fick reda på att han har glioblastom - cancertumör i hjärnan. Som en följd av detta har Lukas Lundin beslutat att i vår lämna alla styrelseposter i Lundinbolagen, inklusive ordförandeskapet i Lundin Mining, Lundin Gold och Lucara Diamond.
Lukas Lundin allvarligt sjuk i cancer – lämnar alla styrelseuppdrag under våren - lukas-lundin-affarsvarlden-700_binary_6865378.png
”Den här sjukdomen är ju dödlig och besluten måste fattas oavsett vad som händer. Det är lika bra att förbereda sig och göra det organiserat så att det blir en ordnad övergång. Om aktieägarna tycker att det är bra skulle jag vilja att mina söner ersätter mig”, säger han till Di.

I intervjun nämner Lukas Lundin också möjligheten till dödshjälp, vilket är lagligt i Schweiz där han befinner sig, om man är blir för sjuk och mår dåligt av cellgifter. Samtidigt fortsätter han att jobba på trots sjukdomen. Hans arbetsbörda har inte minskat.

”Nej, inte alls. Att göra affärer är det jag tycker är roligt och man måste hålla igång annars är det enkelt att falla ihop och börja tycka synd om sig själv”, säger Lukas Lundin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets