Lundbergsfären närmar sig budplikt i Industrivärden

Lundbergfamiljen har köpt på sig ytterligare aktier i Industrivärden under våren och kommit upp i ett ägande på 29,9% av rösterna, vilket är strax under budpliktsgränsen på 30%. Enligt Lundbergs vice VD Claes Boustedt tänker familjen inte passera denna gräns, skriver Dagens industri.
Lundbergsfären närmar sig budplikt i Industrivärden - INDUSTRIVÄRDEN
Industrivärden. Foto: Janerik Henriksson / TT /

Tidningen lyfter också fram oklarheter i ägandet av Industrivärden då en del av aktierna innehas av Fredrik Lundbergs två döttrar. Det är oklart ifall deras ägande ska sammanräknas så att en budplikt kan uppstå om det köps fler Industrivärden-aktier.

På Lundbergs ser man för närvarande ägandet hos Fredrik Lundberg och döttrarna som enhetligt och har inte någon avsikt att passera en röstandel på 30% i Industrivärden, enligt Claes Boustedt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets