Lundin Gold minskade produktionen i Q3

Gruvbolaget Lundin Gold minskade sin guldproduktion vid Fruta del Norte-gruvan i Ecuador under det tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan.
Lundin Gold minskade produktionen i Q3 - 01-Lundin-gold-Fruta-del-norte-galeria
Anrikningsverket vid Lundin Golds gruva Fruta del Norte.

Guldproduktionen uppgick till 112 212 uns, att jämföra med 121 635 uns samma period i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Guldförsäljningen minskade också och sjönk till 112 711 uns (134 640).

Bolaget processade cirka 416 072 ton (379 258), med en genomsnittlig takt på 4 523 ton per dag (4 122), under kvartalet. Den genomsnittliga malmhalten var 9,7 gram per ton (11,0), med en genomsnittlig utvinningsgrad på 86,5 procent (90,3).

”Vårt resultat för det tredje kvartalet innebär att Lundin Gold är på god väg att uppfylla sin produktionsprognos för 2023. Den ökade processeringen i anrikningsverket motverkar delvis den lägre halten under det tredje kvartalet, vilket resulterade i en produktionsminskning jämfört med samma kvartal föregående år. Vi fortsätter att fokusera på att förbättra utvinningen genom ett flertal initiativ och förväntar oss förbättringar under de kommande kvartalen”, kommenterar VD Ron Hochstein.

Lundin Gold redovisar sin delårsrapport för det tredje kvartalet den 8 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.