Lundin Mining flaggar för att dieselkontrakt påverkar kommande rapport

Gruvbolaget Lundin Mining offentliggör vissa poster som kommer att påverka justerad ebitda, justerade resultatet och justerade resultatet per aktie i det tredje kvartalet.
Lundin Mining flaggar för att dieselkontrakt påverkar kommande rapport - Lundin Mining
Foto: Lundin Mining

I det tredje kvartalet är posterna med en betydande påverkan på resultatet oreviderade valutakurs- och handelsvinster på skuld- och aktieinvesteringar som stödjer kapitalfinansieringen av Josemaria-projektet på cirka 15 miljoner dollar före skatt, samt oreviderade realiserade vinster på valutakurs- och derivatkontrakt på diesel på cirka 13 miljoner dollar före skatt.

Därutöver räknar bolaget också med att redovisa en icke-kontant orealiserad förlust på cirka 48 miljoner dollar före skatt relaterad till “mark-to-market”-värderingen av bolagets ej utgångna valuta- och derivatkontrakt på diesel. Denna post kommer att påverka resultatet men inte justerad ebitda, justerat resultat eller justerat resultat per aktie, skriver bolaget.

Lundin Mining släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 1 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.