Lyft för Multiq

Bildskärmsleverantören rapporterar en kraftigt lkad vinst för kvartalet och bedömer att helåret kommer att bli mycket bra för bolaget.

Multiq redovisar ett resultat efter skatt på 5,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (1,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:05 kronor (0:02).

Rörelseresultatet uppgick till 5,0 miljoner kronor (1,5).

Nettoomsättningen uppgick till 64,5 miljoner kronor (35,3).

Multiq bedömer nu att helåret 2019 kommer att bli mycket bra för bolaget.

Det framgår av vd-ordet i delårsrapporten för det tredje kvartalet.

“Som nyutnämnd tillförordnad vd har jag fullt fokus på att skapa förutsättningar för fortsatt utveckling av vår kärnaffär. För framtiden ser jag goda möjligheter och helåret ser nu ut att bli mycket bra”, skriver den tillförordnade Multiq-chefen Lars-Göran Mejvik i rapporten.

I förra delårsrapporten uppgavs att Multiqs planerade leveranstakt var på en betydligt lägre nivå kommande halvår, vilket även kommer att återspeglas i omsättning och resultat, hette det då.

Multiq avstår i fredagens delårsrapport från att ge kvartalsprognoser med hänvisning till bolagets affärsmodell.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här