M och KD ställer sig bakom misstroendeförklaring mot Nordmark

Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att ställa sig bakom Vänsterpartiets misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Det sade Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare, och Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas ledare, vid en gemensam presskonferens på torsdagen.

Vänsterpartiet går vidare med misstroende mot NordmarkVänsterpartiet har beslutat att gå vidare med sitt hot att rikta misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. 

Moderatledaren sade att många kritiserat det sätt som Arbetsförmedlingens reformering sköts.

Det som diskuteras är en mycket större fråga än arbetsmarknadsministern, utan om parlamentarism, enligt Kristersson.

“En minoritetsregering måste respektera riksdagen. Man kan inte förhandla bort grundlagen”, sade han.

Busch Thor konstaterade att regeringen saknar stöd i riksdagen för omgörningen av Arbetsförmedlingen och att de arbetslösa kommer att hamna i kläm.

“Här måste regeringen visa upp en trovärdig implementering”, sade hon.

“Regeringen måste ändra sig på dessa punkter, de har inte stöd i riksdagen, det är helt enkelt inte förhandlingsbart”, sade Kristersson.

Senast på tisdag måste regeringen möta de krav som de ställer.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt sade tidigare på torsdagen att hans parti kräver att regeringen gör så att Arbetsförmedlingen fungerar i hela landet, de måste ha resurser så de klarar sig, och att “kaosprivatiseringen” stoppas.

För att väcka misstroende i riksdagen krävs 35 mandat.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här