M och KD: ”Vi kommer att rösta för att avsätta Stefan Löfven”

Moderaterna och Kristdemokraterna meddelar båda att de kommer att rösta för att fälla regeringen.
M och KD: ”Vi kommer att rösta för att avsätta Stefan Löfven” - busch-thor-kristersson-700_binary_6981015.jpg

”Vi var emot regeringen Löfven då, vi är emot regeringen Löfven nu. Vi kommer att rösta rött”, säger KD:s partiledare Ebba Busch på en pressträff om hur partiet kommer att rösta i misstroendeomröstningen.

Hon meddelade samtidigt att hon tycker att yrkandet om misstroendeomröstning från SD kom lite väl snabbt. Ebba Busch hellre hade pressat Vänsterpartiet i frågan om de är redo att släppa fram en borgerlig regering mot löfte att fri hyressättning i nyproduktion inte läggs fram.

På frågan om hon utgår från att det blir extraval, istället för talmansrundor svarar hon att läget är ovisst.

”Nej, man kan inte utgå från något, ingen kan säga vad som händer i svensk politik just nu. Men blir det nyval kommer vi att välkomna det. Det är inte optimalt men skulle ge möjligheten att väljarna att säga sitt”, säger Ebba Busch.

Även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson meddelade via ett inlägg på Facebook att de kommer att rösta för att avsätta regeringen.

”Vår uppfattning är mycket tydlig. Den här regeringen borde aldrig ha tillträtt. Vi har redan röstat nej till Stefan Löfven flera gånger. Självklart kommer vi att göra det igen”, skriver Ulf Kristersson på Facebook.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.