Rutger Arnhult storköper i Corem

Fastighetsprofilen Rutger Arnhults M2 Asset Management har under dagen ökat sitt innehav i Corem Property Group och äger nu 44,6 procent av det utestående kapitalet och 45,6 procent av rösterna, framgår det av ett pressmeddelande.
Rutger Arnhult storköper i Corem - KLÖVERN RUTGER ARNHULT
Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg/TT

M2 har förvärvat 8,1 miljoner A-aktier och 70,6 miljoner B-aktier. Efter affären äger bolaget 43,9 miljoner A-aktier, 460,1 miljoner B-aktier och 3,3 miljoner D-aktier.

Förvärvet görs utanför marknaden till gårdagens stängningskurs och sker i huvudsak genom att tidigare värdepapperslån kvittas mot aktier.

”Corem Property Group är M2:s största aktieinnehav och tillika intressebolag. Vi ser att bolaget genomfört ett flertal större försäljningar den senaste tiden, mycket talar för att räntebanan generellt är på väg ned, vilket gör det fördelaktigt att äga fastighetsaktier. Detta är ett bra tillfälle att öka ägandet på dessa nivåer”, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco