Magnolia Bostad sätter nya mål och utdelningspolicy

Styrelsen i bostadsutvecklaren Magnolia Bostad har antagit nya mål och en ny utdelningspolicy. Översynen av målen har skett mot bakgrund av bolagets satsning på utveckling av fastigheter för egen förvaltning, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Magnolia Bostad sätter nya mål och utdelningspolicy - tengelin-magnolia-900
Johan Tengelin, VD för Magnolia. Foto: Magnolia
Som verksamhetsmål ska Magnolia Bostad innan slutet av 2025 inneha minst 4 000 färdigställda boenden i egen förvaltning alternativt inneha förvaltningsfastigheter med ett marknadsvärde om minst åtta miljarder kronor. Det avser både eget ägande och bolagets ägarandel i joint venture-bolag.

Magnolia Bostad ska vidare produktionsstarta minst 3 000 boenden per år, sett som ett genomsnitt över en konjunkturcykel.

När det gäller finansiellt mål ska soliditeten uppgå till minst 30 procent och utdelningspolicyn är att aktieutdelningen långsiktigt ska motsvara upp till 30 procent av resultatet. De närmaste åren blir det dock ingen eller låg utdelning då bolaget ska prioritera investeringar i byggrättsportföljen samt i förvaltningsfastigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets