Melker Andersson säljer sommarresidenset

Krögaren Melker Andersson har lagt ut sin exklusiva sommarbostad med strandtomt till försäljning.

I Hillersjönäs på Ekerö ligger redarfamiljen Wallenius gamla sommarresidens som numera ägs av den kände krögaren Melker Andersson. Krögaren har beslutat att sälja fastigheten och utgångspriset är satt till 12 miljoner kronor.

Se bilderna på huset här.

Melker Andersson köpte den drygt 1 hektar stora fastigheten i juni 2010 för 14 miljoner kronor. Förutom sjötomt med en 70 meter lång strand och 180 graders utsikt över Mälaren finns här även en tennisbana, orangeri, pool, gäststuga och en vedeldad bastu.

Huvudbostaden, som stod färdigt 1935, har en sammanlagd boyta på 180 kvadratmeter fördelat på två plan och sju rum. Huset byggdes ursprungligen åt affärsmannen Olof Wallenius som grundade Walleniusrederierna 1934. Enligt mäklarannonsen genomgick fasaden en omfattande renovering under år 2000/2001 och har underhållits kontinuerligt sedan dess.

Fastighetens ägare Melker Andersson driver ett antal kända restauranger i Stockholm tillsammans med Danyel Couet och har även medverkat i en rad matlagningsprogram på tv.

Hans bolag Melker Andersson AB, där F12-gruppen ingår, omsatte cirka 334 miljoner konor under 2013. Rörelseresultatet för samma år landade på närmare 23 miljoner kronor.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.