Meta Platforms stoppar investeringar i flera projekt och pausar rekryteringar

Meta Platforms, som står bakom flera sociala nätverkstjänster, stoppar sina pågående investeringar i ett antal produkter. Bolaget kommer även införa ett anställningsstopp för vissa ingenjörsroller samt pausa anställningsprocesser för rekryterare och datavetare, skriver The Verge.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Foto: Andrew Harnik
Investeringarna som berörs är bland annat de team företaget tidigt i pandemin skapade för att utveckla ett konkurrenskraftigt alternativ till Zoom. Även arbetet för nya shoppingfunktioner läggs på is, samt projekten Facebook Dating och Gaming samt Messenger Kids.

Tilltaget har fått Metas anställda att oroa sig för uppsägningar, något vd Mark Zuckerberg dock uppges ha dementerat under ett internt möte.

Samtidigt som rekryteringen av ingenjörer stoppats fortsätter sökandet efter nya medarbetare inom AI och maskininlärning. Särskilt till divisionen Reality Labs, som utvecklar mjukvaran och hårdvaran för tilltänkta metaverse.

Meta har drabbats hårt av minskade annonsintäkter den senaste tiden, men Zuckerberg menar att bolaget trots problemen har vad som krävs för att stå pall för den nedgången som en del på Wall Street tror kommer fortsätta framöver.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.