Mia Nyberg ny vd för Storebrand Fonder

Mia Nyberg blir ny VD på Storebrand Fonder och ersätter därmed nuvarande VD Åsa Wallenberg. Det framgår av ett pressmeddelande.
Mia Nyberg ny vd för Storebrand Fonder - Storebrands logo
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Mia Nyberg har varit verksam i bolaget i två år och kommer närmast från rollen som COO. Dessförinnan har Nyberg erfarenhet från bland annat Nordea och Skandia.

Storebrand Fonder har haft en fantastisk utveckling de senaste åren, så det ska bli oerhört motiverande att få fortsätta att leda verksamheten framåt tillsammans med teamet. Vår breda palett av indexnära aktiefonder och aktivt förvaltade aktie- och räntefonder är ett framgångskoncept som vi ska fortsätta att utveckla och bygga vidare på. Vårt fokus på hållbarhet ligger också fast”, säger Mia Nyberg, ny VD Storebrand Fonder.

Nuvarande VD, Åsa Wallenberg, tillträder som VD för Länsförsäkringar Fondförvaltning under sommaren och Mia Nyberg tillträder sin nya roll som vd för Storebrand Fonder den 1 juni 2023.

Storebrand Asset Management, som Storebrand Fonder är en del av, är den femte största kapitalförvaltaren i Norden med över 1000 miljarder norska kronor i förvaltat kapital.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets