Middagsfrid ute till försäljning

Ytterligare ett bolag inom matkassesegmentet är nu ute till försäljning. Dagligvarujättar som Ica och Axfood pekas ut som troliga köpare.

För en vecka sedan avslöjade podden Startupveckan, numera Breakit, att grundarna och ägarna av Linas Matkasse vill sälja bolaget till en värdering på runt 400-450 miljoner kronor. I fredagens avsnitt av podden avslöjas att även Middagsfrid är ute till försäljning.

Middagsfrid ska ha anlitat Deloitte för att få in bud från potentiella köpare. Redan nu ska det ha kommit in indikativa bud, men det är oklart vad prislappen kan hamna på. Precis som i fallet med Linas Matkasse är det framför allt dagligvarujättar som Ica, Axfood och Bergendahls som pekas ut som troliga köpare.

Middagsfrid var en av de första ut på marknaden med färdiga middagskassar, men är i dagsläget klart mindre än Linas Matkasse. Middagsfrid omsätter runt 100 miljoner kronor per år, att jämföra med Linas Matkasse som ligger på cirka 500 miljoner.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.