Midsummer vill göra företrädesemission på 66 miljoner

Solenergibolaget Midsummers styrelse vill genomföra en fullt garanterad företrädesemission för att få in 66 miljoner kronor före kostnader, framgår det av ett pressmeddelande.
Midsummer vill göra företrädesemission på 66 miljoner - Midsummer
Midsummers VD Sven Lindström

”Genom vårt effektiviseringsprogram och kapital från förestående företrädesemission är vi på god väg att nå en försäljningstakt om 50 MW per år och därmed ett positivt kassaflöde vid slutet av 2024”, säger VD Sven Lindström.

Teckningskursen kommer ligga på 0,85 kronor per aktie. Företrädesrätt kommer ges till befintliga aktieägare. Emissionen är till 100 procent garanterad genom tecknings- och garantiåtaganden.

Emissionen behöver bli godkänd vid den extra bolagsstämman den 1 december i år. Avstämningsdagen kommer vara den 6 december.

Enligt emissionens villkor kommer fem ägda aktier i Midsummer göra det möjligt att teckna tre nya aktier.

”Mot bakgrund av marknadens ändrade syn på riskaptit har styrelsen för bolaget beslutat att fokusera på att så snabbt som möjligt nå ett positivt kassaflöde istället för snabbast möjliga volymtillväxt”, anger styrelsen som argument för emissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets