Momentum Group förvärvar 70% av danska HNC Group

Industribolaget Momentum Group förvärvar 70% av aktierna i danska HNC Group som äger verksamheten HNC Technik. Bolaget är verksamt inom industriell automation och omsätter runt 60 miljoner kronor enligt ett pressmeddelande.
Momentum Group förvärvar 70% av danska HNC Group - MG_2253
Bild från dotterbolaget Momentum Industrial
Momentum Group uppger att förvärvet väntas ge marginellt positiv påverkan på resultat per aktie under innevarande räkenskapsår. Förvärvet förväntas slutföras i början av juni.

”Vi på HNC ser fram emot att fortsätta vår positiva utveckling inom tekniska lösningar och framtagande av egna produkter tillsammans med våra kunder och leverantörer – samt med nya framgångsrika systerföretag och en ny stark ägare som delar både våra värderingar och mål”, säger Kim Nielsen, ägare av HNC Group.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.