Morgan Stanley: Så går USA-börsen 2016

S&P 500 har bara stigit med 1,5 procent hittills i år och nu undrar några om det här är det utdragna slutet för en sexårig börsuppgång. Men Morgan Stanley är inte lika pessimistiska, skriver Business Insider.

Investmentbanken tror att uppgångarna kan fortsätta och ser detta som en ”medel-expansionsperiod där avkastningarna inte är starka, i stället för en slut på expansionen”. Banken skriver vidare att ”om investerare återfår förtroendet för att den amerikanska ekonomin och bolagens agerande inte kommer att leda till en substantiell vinstkorrigering, tror vi att marknaden kan inleda en mer meningsfull klättring”.

I likhet med sina kollegor på Wall Street tror Morgan Stanleys aktieanalytiker Adam Parker ändå att 2016 blir ännu ett år av låga avkastningar. Parker räknar med att S&P 500-indexet kommer klättra 4 procent på basis av svaga vinstökningar.

Morgan Stanley har skrivit ner vinstprognosen för 2016 i linje med bankens makrosyn. Enligt denna kommer centralbanken Federal Reserve sakta höja räntan från 0,125 procent till 1,125 procent, global BNP växa med 3,3 procent och USA:s BNP växa med 1,9 procent under 2016.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.