Morgan Stanley spår att oljepriset stiger till 90 dollar

Morgan Stanley har höjt sina oljeprisprognoser och spår att priset på Brentolja kommer att stiga med 10 dollar till 90 dollar per fat i sommar.
Morgan Stanley spår att oljepriset stiger till 90 dollar - olja oljepris

Det framgår av en analys, enligt Reuters.

Banken motiverar höjningen med att man ser en snävare utbud- och efterfrågebalans. Därtill pekar man på i Opec+ ländernas åtagande samt Rysslands oljeproduktionsminskningar efter drönarattacker mot landets raffinaderier.

För det andra och tredje kvartalet har man sänkt prognosen för Opec och Rysslands produktion med 0,2-0,3 miljoner fat per dag.

Vidare har man höjt prognosen för första kvartalet till 85 dollar per fat från 82,5 dollar, för andra kvartalet till 87,5 dollar från 82,5 dollar. I fjärde kvartalet spår banken en prisnivå på 85 dollar, upp från 80 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets