Morgan Stanley-strateg: Investerarna kommer få sänka avkastningskraven

Morgan Stanleys Andrew Sheets, chef för strategi över flera tillgångsslag, ser att investerare framöver får räkna med avkastning under det normala, skriver Bloomberg.

Bakom framtidssynen ligger en tro om kollaps i mixen mellan aktier, obligationer och andra instrument som används för att nå en hög riskjusterad avkastning. Sheets ser att främst centralbanksstimulanser lett till att avkastningen varit onormalt hög de senaste 20 åren.

Framöver kommer ett ökat risktagande, genom att exempelvis öka andelen aktier, inte heller leda till en högre avkastning. Sheets ser att både lång- och kortsiktiga modeller indikerar att uppsidan i aktier är begränsad och bedömer en årlig avkastning på aktier om fem procent under den kommande tioårsperioden.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.