Morgan Stanley tror på volatila kryptopriser

Morgan Stanley tror att priserna på diverse kryptovalutor kommer att fortsätta vara volatila i närtid och att gå i cykler med björn- och tjurmarknader. Det framhålls också att institutioner och kryptofonder har börjat komma i kapp på marknaden, enligt en analys.
Kryptovaluta, kryptovalutor
Foto: Unsplash
Det innebär emellertid att det kommer bli mer centralisering av exempelvis bitcoin allt eftersom att institutioner köper och det blir färre deltagare på marknaden.

Cowens vd Jeffrey Solomon håller med Morgan Stanleys analytiker Sheena Shah och menar att vi framförallt sett småspararare involverade på marknaden. Han tror däremot att vi är i väldigt tidiga faser av betydelsefullt deltagande av institutioner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets