Multiq ökar omsättning men vänder till förlust under Q3 – ‘utmanande tid för oss’

Bildskärmsbolaget Multiq redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultat visade en förlust mot föregående periods vinst.
Multiq
MultiQ säljer digitala bildskärmar för inom- och utomhusbruk. Största segmentet är inom detaljhandel, bank, spelbutiker och transport. Till exempel en hållplats/station som syns på bilden.
Omsättningen steg 10,0 procent till 33,1 miljoner kronor (30,1).

Resultatet före skatt var -2,6 miljoner kronor (0,9).

Resultatet efter skatt blev -6,6 miljoner kronor (0,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (0,01).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 12,1 miljoner kronor (-6,3).

“Det är en utmanande tid för oss och detta kvartal är rörelseresultatmässigt svagare än de tidigare. Vi har en långsammare återhämtningstakt än tidigare beräknat. Jämfört med tiden före pandemin så har vi fortsatt måttlig kundaktivitet, prishöjningar på inköp, samt ökade utvecklingskostnader. Pågående och framåt ser vi dock en fortsatt återhämtning med ökat antal installationer som kommer att ge positiva följdeffekter i form av ökade support- och mjukvaruintäkter”, skriver styrelsen i rapporten genom ordförande Lars Pålsson.

Bolaget ser dock en ökad digitaliseringstrend som gynnar bolaget.

“Positivt är att den ökade digitaliseringen i vårt samhälle fortsätter. En trend som vi förutser kommer att hjälpa oss accelerera i takt med att samhället öppnar upp igen. Inom detaljhandeln ser vi att vissa aktörer som tidigare uppdaterat sina digitala skärmar manuellt nu väljer att gå över till molntjänster. Även banker och fastighetsmäklare investerar just nu i vår teknik, exempelvis börjar ramavtalet som tecknades med Fastighetsbyrån under våren nu generera leveranser.”

Multiq, Mkr Q3-2021 Q3-2020 Förändring
Nettoomsättning 33,1 30,1 10,0%
Resultat före skatt -2,6 0,9
Nettoresultat -6,6 0,8
Resultat per aktie, kronor -0,05 0,01
Kassaflöde från löpande verksamhet 12,1 -6,3
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG