Munger: Bitcoin är som råttgift

Charlie Munger, som är vice ordförande i investeringsjätten Berkshire Hathaway, har kommenterat en rad aktier i samband med Daily Journals årsstämma. Han uttryckte även åter sin avsky inför kryptovalutor.
Charlie Munger om bitcoin
Charlie Munger och bitcoin. Bilden är ett kollage. Foto: TT och Unsplash
Under stämman sade Munger att han ser de amerikanska teknikjättarna Apple, Microsoft och Googles moderbolag Alphabet vara lika starka om 50 år.

Han kunde också avslöja att han var mer öppen för att investera i Kina än hans Berkshire-partner Warren Buffett. Enligt Munger beror detta på att kinesiska bolag är starkare än konkurrenterna och dessutom handlas billigare än sina amerikanska motsvarigheter.

Munger har sedan tidigare en rejäl post i kinesiska e-handelsjätten Alibaba. I början av året blev det känt att han hade ökat sin position i bolaget med över 300 000 amerikanska depåbevis, värda 37,7 miljoner dollar enligt senaste kurs.

Under stämman kom Munger också in på kryptovalutor. Hans avsky för dessa är välkänd och det märktes när han kallade den största av dem, bitcoin, för ”råttgift”.

Det fanns även tid att prata om marknadsspekulationer och Munger tog upp fjolårets ”short squeeze” i spelåterförsäljaren Gamestop som ett exempel på ”usel överdrift”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets