Musk nominerad till Endeavors styrelse

Endeavor Group har nominerat Teslas VD Elon Musk till att ingå i styrelsen, enligt inskickade dokument. Det skriver CNBC.
Teslas Elon Musk
Teslas Elon Musk. Foto: Kiichiro Sato/TT
Nomineringen anges i samband med att Endeavor planerar att gå till börsen. Musk väntas ta plats i en styrelse som är på totalt elva personer.

Att Musk nomineras till styrelsen relaterar till att han känner Endeavors medgrundare Ari Emanuel. Den senare har bland annat köpt Teslas första elbil, Roadster.

Endeavor startade ursprungligen som en talangbyrå men har över tid utvecklats till att bli ett konglomerat inom media och nöje. Koncernen äger bland annat UFC, Miami Open och New York Fashion Week.

Endeavor kom förra året att göra en förlust på 625,3 miljoner dollar på intäkter av 3,48 miljarder dollar. Intäkterna var en miljard mindre än under 2019 på grund av pandemipåverkan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.