Musk: Tesla förtjänar inte sitt marknadsvärde

Elon Musk tycker att värderingen av hans elbilsjätte har gått överstyr.

Elbilstillverkaren Teslas grundare och vd Elon Musk anser att hans bolag är för högt värderat. Det säger han i en intervju med The Guardian.

– Jag tycker att börsvärdet är högre än vad vi förtjänar, säger Musk i intervjun.

Den åsikten grundar han i att Tesla fortfarande är ett förlustbringande bolag och att elbilstillverkarens produktion om 84.000 bilar per år motsvarar runt en procent av General Motors totala produktion.

Teslas aktie har gått starkt hittills i år och lyft över 40 procent. Ökningen baseras på optimistiska investerares förhoppningar kring bolagets första massmarknadsbil modell 3.

Och det är just den optimismen som drivit Teslas marknadsvärde till över 50 miljarder dollar. Vilket gör det pengaläckande bolaget mer värt än Ford och General Motors.

Tidigare den här månaden rapporterade Tesla en kvartalsförlust om 330 miljoner dollar, vilket var sämre än väntat.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här