Nästan hälften av brittiska företag tror på recession

Nästan vartannat brittiskt företag tror att Storbritannien går in i en recession i år, baserat på en undersökning från analysfirman Steen. Det rapporterar CityAm.

Det är oron för geopolitiska spänningar (handelskrig), brexit och regional instabilitet som ligger bakom denna syn.

Redan mot slutet av 2019 kom ekonomin att börja bromsa in på grund av brexitosäkerheten och nyvalet. Efter att premiärministern Boris Johnsons konservativa parti vunnit stort valet tros ekonomin nu komma att återhämta sig något, enligt analytiker och företag. Men alla företag är inte övertygade och oron är stor över hur handelsavtalet mellan Storbritannien och EU utformas efter brexit, uppger Kerstin Braun på Stenn.

Storbritannien befann sig senast i recession 2012 i samband med eurokrisen.

En recession är när ett lands ekonomiska tillväxt backar två kvartal i rad.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här