Nedåt för euroområdets tillverkningssektor

Inköpschefsindex för tillverkningssektorn i EMU uppgick till 52,0 i september, jämfört med 52,3 i augusti, enligt definitiv statistik.

Det preliminära utfallet och tillika förväntningarna var 52,0.

Ett tal över 50 indikerar expansion medan ett tal under 50 indikerar tillbakagång. Indexet baseras på svar från 1.500 inköpschefer.

Frankrikes inköpschefsindex för tillverkningssektorn uppgick till 50,6 i september, att jämföra med 48,3 månaden innan, enligt definitiv statistik. Det preliminära utfallet och tillika förväntningarna var 50,4.

Spaniens inköpschefsindex för tillverkningssektorn sjönk till 51,7 i september, jämfört med 53,2 månaden innan. Marknaden hade räknat med 52,8 enligt Reuters.

Italiens inköpschefsindex för tillverkningssektorn sjönk till 52,7 i september från 53,8 månaden innan. Det väntade utfallet var 53,4 enligt Dow Jones Newswires.

Tysklands inköpschefsindex för tillverkningssektorn uppgick till 52,3 i september enligt definitiv statistik, jämfört med 53,3 månaden innan. Det preliminära utfallet och tillika förväntningarna var 52,5.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.