Nedåt på Wall Street efter Fed-besked

De ledande börsindexen i New York försvagades efter Federal Reserves räntebesked och efterföljande presskonferens på onsdagskvällen.
Nedåt på Wall Street efter Fed-besked - borsras-wall-street-trader-700_binary_6958513.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 1,2 procent till 26.864. Det bredare indexet S&P 500 var ned 1,1 procent till 2.980, medan tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,2 procent till 8.175.

Federal Reserve sänkte som väntat styrräntan med 25 punkter till ett intervall mellan 2,00 och 2,25 procent. Fed-chefen Jerome Powell påpekade dock att åtgärden kan ses som en justering mitt i konjunkturcykeln, och inte nödvändigtvis som början på en serie räntesänkningar.

Varuhuskedjan Nordstroms svenskättade ägarfamilj, som tillsammans äger cirka 30 procent av bolaget, överväger ett bud som skulle öka deras innehav till över 50 procent, enligt Dow Jones. Aktien steg 7,9 procent.

Fiat Chrysler redovisade intäkter och rörelseresultat som var i linje med förväntningar för det andra kvartalet, samtidigt som prognosen för helåret upprepades. En positiv överraskning var försäljningen i Nordamerika. Aktien steg 1,7 procent. Bland övriga fordonstillverkare sjönk GM såväl som Ford 0,2 procent, där den förstnämnda släpper kvartalsrapport på torsdagen.

Apple handlades 2,0 procent högre efter att resultat och försäljning var bättre än väntat. Detta trots att Iphoneförsäljningen var 12 procent lägre än under samma kvartal föregående år.

Spotify minskade sin förlust under det andra kvartalet och redovisade 108 miljoner premiumabonnenter, vilket var något under förväntningarna på 108,5 miljoner. Aktien var ned 0,2 procent.

Industrikonglomeratet General Electric höjde sin helårsprognos i samband med sin kvartalsrapport, men flera analytiker ställde sig tveksamma till GE, däribland JP Morgan som satte en säljstämpel på aktien efter rapporten. Aktien sjönk 0,7 procent.

Chiptillverkaren AMD föll 10 procent, efter att ha rapporterat sämre intäktsprognos än väntat för det tredje kvartalet efter tisdagens stängning.

Bättre gick det för GPS-tillverkaren Garmin, som steg 2,6 procent, sedan bolagets rapport kommit in bättre än väntat med höjda helårsutsikter för både försäljning och resultat.

Spelutvecklingsbolaget Electronic Arts klättrade 4,4 procent efter att tisdagskvällens rapport visat ett resultat som var betydligt högre än väntat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.