Negativ öppning väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handel nedåt. Positiv statistik lyckades tills sist inte hålla uppe Wall Street under tisdagen och Asien följde efter nedåt i spåren av oro för utvecklingen i Irak.

Även de ledande Europabörserna väntas öppna negativt. Terminerna för London pekar på en nedgång 0,5 procent en knapp halvtimme innan öppning och terminerna för Paris och Frankfurt indikerar en nedgång på 0,4 respektive 0,7 procent.

”Vi har en positiv utsikt för aktier som tillgångsslag, men i det kortsiktiga perspektivet är de ledande USA-börserna i behov av en paus. En fortsatt rekyl i USA för att vädra ur det överköpta kommer spegla av sig på den svenska börsen och investerarna kommer använda ökade oroligheter i Irak som anledning för att ta hem lite spelmarker från bordet”, skriver IG Markets i ett nyhetsbrev.

Altor och Apoteket Hjärtats styrelse har fattat beslut om att förbereda Apotek Hjärtat för en börsnotering och har för denna process utsett Carnegie, Handelsbanken och Nordea som rådgivare.

Apotek Hjärtat har en marknadsandel på cirka 25 procent och en omsättning på drygt 9 miljarder kronor och cirka 2.000 medarbetare.

SEB Equity Research har höjt riktkursen på JM från 160 till 172 kronor med bibehållen rekommendation sälj.

”Vi förväntar oss att husstarterna fortsätter att öka i årstakt i det andra kvartalet. Men JM tappar marknadsandel i takt med att utbudet ökar”, skriver banken

Transmode har av banken UBS fått rekommendationen höjd till neutral från sälj.

Vidare rekommenderar Affärsvärlden köp av Intrum Justitia, Mycronic och Svedbergs. Tidningen rekommenderar även att teckna aktier i Scandi Standard.

Under morgonen inkom statistik som visade att det tyska konsumentförtroendet uppgick till 8,9 för juli. Det kan jämföras med förra månadens reviderade nivå om 8,6 och med analytikernas förväntningar som uppgick till 8,5.

I dag klockan 14.30 rapporteras den andra revideringen av den amerikanska BNP-tillväxten för det första kvartalet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.