Netflix backar på sänkt rekommendation

Kurserna på New York-börserna väntas inleda högre på måndagen i linje med uppgångar i Europa.

Dollarn har tagit en liten paus och backar mot ledande valutor när marknaden inväntar Federal Reserves penningpolitiska besked på onsdag.

S&P 500-terminen var klockan 14.02 0,4 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,4 procent över.

På statistikfronten inkom Empire State-indexet, som är en indikator över tillverkningssektorn i New York-området, vid nivån +6,9. Väntat var +8,0. Strax innan öppning lämnas Federal Reserves statistik över industriproduktionen i februari.

Det kanadensiska läkemedelsbolaget Valeant Pharmaceuticals höjer budet på amerikanska Salix till motsvarande 173 dollar per aktie. Det tidigare budet var 158 dollar per aktie.

Budhöjningen kommer efter att irländska Endo i förra veckan lade ett motbud på Salix i kontanter och aktier som motsvarade cirka 172,50 dollar per aktie vid stängningen i fredags. Valeant noteras 1,1 procent högre i den amerikanska förhandeln. Salix syns 2,7 procent högre vid 173,89 dollar per aktie.

UBS har sänkt sina prognoser för Microsofts intäkter. Som skäl anges lägre än väntad efterfrågan på PC-datorer, fortsatta utmaningar på mobilmarknaden och valutaeffekter. Aktien noteras 0,1 procent lägre i förhandeln.

Netflix backar 1,7 procent i förhandeln efter att Evercore sänkt sin rekommendation för aktien till sälj från tidigare behåll.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.