Nordea Fonder och Swedbank Robur kommer rösta för Viaplays räddningsplan

De fjärde och sjätte största ägarna, Nordea Fonder och Swedbank Robur, kommer att ställa sig bakom Viaplays rekapitaliseringsplan under extrastämman på onsdagen, skriver Di.
Jørgen Madsen Lindemann, VD på Viaplay.
Jørgen Madsen Lindemann, VD på Viaplay. Foto: Karin Wesslén, TT.

Till tidningen säger Nordea Fonder att intentionen är att rösta ja och även delta i nyemissionen för att det anses vara den enda kapitaliseringslösningen för bolaget i nuläget. Swedbank Robur har inte varit involverade i diskussioner om utformning av planen, men anser att fördelar väger över nackdelar med att rösta ja om bolaget ges möjlighet att fortsätta leva.

VD Jørgen Madsen Lindeman sade i en intervju 14 december att extrastämman i dag är en ”ödesdag” för bolaget och att Viaplay gör allt i sin makt för att undvika konkurs.

”Om vi inte får rekapitaliseringen på plats kan vi inte betala våra åtaganden på lång sikt och företaget skulle då som en konsekvens kunna komma att upphöra att existera”, sade han till Aktiespararen då.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG