Nordea gav fel skatteuppgifter om kunder

Nordea har skickat in felaktiga uppgifter om sina kunders pensionsutbetalningar till Skatteverket, rapporterar SVT Nyheter.

Siffrorna för dem som får utbetalningar från individuellt pensionssparande dubblerades. Nordea beklagar det inträffade och förklarar det med ett isolerat tekniskt fel, men vill inte berätta hur många som drabbats.

”Vi beklagar det inträffade och ger naturligtvis våra kunder den support som behövs”, skriver Nordeas kommunikationschef Afroditi Kellberg i ett mejl till SVT.

Skatteverket uppger att personer som deklarerar på papper måste göra korrigeringar. Personer som deklarerar med appen behöver dock inte göra korrigeringar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här