Nordic Asia noteras på First North – flera kända ankarinvesterare

Investmentbolaget Nordic Asia genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 16 december. Det framgår av prospektet som nu publicerats.
Nordic Asia noteras på First North – flera kända ankarinvesterare - borsklocka-900
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bolaget, som formellt heter Nordic Asia Investment Group 1987, är ett svenskt investmentbolag med fokus på att långsiktigt investera i kinesiska marknadsledande bolag med exponering mot Kinas snabbväxande konsumentmarknad.

Anmälningstiden löper från 23 november till 6 december. Erbjudande omfattar nyemitterade B-aktier för 200 miljoner kronor med möjlighet till utökning om ytterligare 100 miljoner kronor genom en utökningsoption.

Teckningskursen hamnar i intervallet 7,50 till 10,50 kr per aktie och förväntas sättas i linje med bolagets substansvärde per aktie, utan rabatt eller premie, per den 6 december. Exakt teckningskurs kommer meddelas den 7 december.

Ankarinvesterare är Kari Stadigh, tidigare koncernchef för Sampo Group, Stadiumgrundarna Ulf och Bo Eklöf via bolag, Knil med vd Martin Julander, grundarna av AQ Group, Per-Olof Andersson och Claes Mellgren, Pong Invest med flera som har åtagit sig att teckna B-aktier i erbjudandet för sammanlagt 100 miljoner kronor, vilket motsvarar 50% av erbjudandet.

Nordic Asia avser att använda nettolikviden för att främst öka bolagets positioner i befintliga portföljbolag men även för att investera i nya bolag. Erbjudandet kan tecknas via Nordnet, Avanza och Partner Fondkommission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.