Nordkorea har över en miljon smittade i covid

Nordkorea har fått problem med covidsmitta och över en miljon medborgare bedöms vara smittade. Det rapporterar flera medier däribland BBC.
Nordkorea har över en miljon smittade i covid - munskydd-900
Foto: Johan Nilsson/TT
Statlig media kallar spridningen ”feber”. Totalt 50 personer har avlidit men det är oklart hur många av dessa som drabbats av covid. Det är svårt att säkerställa smittspridningen också då landet har låg testkapacitet.

Landets ledare Kim Jong-un har också beslutat sig för att kalla in armén för att hjälpa till med distribution av medicin. Nordkorea har också infört lockdown över hela landet.

Utländska bolag, såsom Astra Zeneca, har erbjudit Nordkorea medicin. Landet har dock tackat nej och sagt att man istället skulle kontrollera sin gräns. Sydkorea har också erbjudit att skicka allt från sjukvårdspersonal till mediciner om det begärs.

Nordkorea gränsar till Sydkorea och Kina. Kina har också haft problem med större utbrott på senare tid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.