Nordnet-miljonärerna köper Tesla och säljer H&M och Evolution

Investor och Tesla var de mest köpte aktierna bland Nordnets Private Banking-kunder i januari.
Ara Mustafa blir ny investeringscoach på Nordnet.
Ara Mustafa, investeringscoach på Nordnet.

Det är Nordnets investeringscoach Ara Mustafa som sammanställt hur Private Banking-kunderna agerade i januari. De mest köpta aktierna var Investor, Tesla och SEB.

”Så spännande är inte det med Investor i topp, det är alltid en populär aktie. Men Tesla har fått ett rejält uppsving i januari, helt otroligt hur snabbt aktien vänder både upp och ner”, skriver investeringscoachen i blogginlägget.

Hexatronic och Ericsson var de fjärde respektive femte mest köpta aktierna bland miljonärerna i januari.

Säljlistan toppas däremot av H&M, Evolution och Millicom, följt av Electrolux och Scandic.

”Då samtliga aktier bland de mest sålda är på plus i januari så kan det vara vinsthämtningar och att man allokerar om mot andra aktier som gått mindre bra. Den mest sålda aktien är H&M som på något sätt lyckats ha både en stökig kvartalsrapport och en kursmässigt bra januari”, skriver Ara Mustafa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.