Nordstjernan fick bara in 2,6% av aktierna i Momentum genom budpliktsbudet

Nordstjernans budpliksbud på industriåterförsäljaren Momentum, som lämnades den 5 november och var på 120 kronor per aktie, har accepterats av ägare med sammanlagt 2 728 A-aktier och 1 327 140 B-aktier. Det motsvarande cirka 2,6 procent av samtliga aktier och 2,2% av samtliga röster i Momentum Group. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Nordstjernans VD Peter Hofvenstam,
Nordstjernan har beslutat att inte förlänga acceptfristen och beräknar att kunna påbörja utbetalning av vederlaget till aktieägare i Momentum Group som har accepterat erbjudandet omkring den 10 december.

Efter erbjudandet motsvarar Nordstjernans aktieägande i Momentum Group cirka 54,5% av samtliga aktier och 53,3% av samtliga röster.

Det faktum att budplikten fullföljts innebär att Nordstjernan framgent oförhindrat kan agera i rollen som huvudägare utan de inskränkningar som budpliktsreglerna tidigare har inneburit, skriver Nordstjernan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.