Nordstjernan sålt aktier i Momentum Group

Investmentbolaget Nordstjerrnan har sålt 4,9 miljoner aktier i industribolaget Momentum Group, enligt ett pressmeddelande.
Nordstjernan sålt aktier i Momentum Group - Nordstjernan
Nordstjernans VD Peter Hofvenstam. Pressbild

Avyttringen har gjorts till ett pris av 95 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 7,8 procent jämfört med Momentum Groups stängningskurs på tisdagen.

Enligt Nordstjernan såldes aktierna till vissa svenska och internationella institutionella investerare.

Efter försäljningen äger Nordstjernan 22,9 miljoner B-aktier och 223 A-aktier i Momentum Group, vilket motsvarar 45,3 procent av kapitalet och 41,2 procent av rösterna. Därmed förblir Nordstjernan största ägare i bolaget.

Nordstjernan kommenterar försäljningen med att man vill realisera en mindre del av värdeökningen i Momentum Group för att kunna öka sitt handlingsutrymme för nya investeringar.

”Vi är mycket stolta över den utveckling som Momentum Group har haft som fristående börsbolag. Nordstjernan fortsätter att vara huvudägare i Momentum Group och stödjer bolagets långsiktiga strategiska inriktning på samma sätt som tidigare”, säger Peter Hofvenstam, vd på Nordstjernan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets