Norske Skog till Oslobörsen

Det norska skogsbolaget Norske Skog kommer under torsdagen att inleda en process för en börsintroduktion på Oslobörsen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Introduktionen kommer att föregås av en emission av aktier till allmänhet.

”Ägarna av Norske Skog tar i beaktande att en listning av Norske Skogs aktie skulle bidra med en viktig plattform för framtida utveckling”, skriver bolagets vd Sven Ombudstvedt.

Norske Skog ägs i dag av fonder som kontrolleras av Oceanwood Capital Management, som köpte bolaget i mars 2018 för 235 miljoner euro efter att bolaget avlistats från Oslobörsen i februari 2018.

I slutet av 2017 hade bolaget ansökt om konkurs efter att Oceanwood, som då var bolagets största kreditgivare, informerat styrelsen om att den inte är beredd på att ställa upp på en rekapitalisering av företag.

Emissionen och börsintroduktion väntas slutföras under den andra halvan av 2019.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.