Norwegian-delägare: IAG är fortfarande intresserade

Den brittiska flygkoncernen IAG är fortfarande intresserad av att köpa Norwegian. Det hävdar den norska investeraren och delägaren i flygbolaget, Jan Petter Sissener, enligt norska ekonominyhetssajten E24.

“Om de var intresserade av 13 miljarder kronor i november förra året är det konstigt att de inte borde vara intresserade av 10,5 miljarder kronor nu när bolaget har tillförts 3 miljarder kronor”, säger Sissener till E24, med hänvisning till den nyemission som gjordes tidigare i år.

IAG uppgav tidigare på fredagen att de inte har ändrat sin hållning angående ett uppköp av det norska flygbolaget, som en kommentar till uppgifter i spansk media om att IAG är på väg att lägga bud på Norwegian värt nära 1,1 miljarder euro, motsvarande cirka 10,5 miljarder norska kronor.

“Vi har sagt att vi inte längre är intresserade av Norwegian flera gånger de senaste månaderna. Inget har ändrats”, sade en pressansvarig till norska ekonominyhetssajten E24.

Vid 10-tiden på fredagen är Norwegians aktie upp nästan 7 procent på Oslo-börsen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.