Novo Nordisk handlas ned 1,5 procent efter underväldigande rapport

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk handlas idag ned cirka 1,5 procent efter kvartalsrapport som var underväldigande för analytikerna. Bland annat var rörelseresultatet 2 procent lägre än väntat med forskning och utveckling var 2 procent mer. Det rapporterar Bloomberg.
Novo Nordisk handlas ned 1,5 procent efter underväldigande rapport - novo-nordisk-700-170327_binary_6835926.jpg
Novo Nordisk. Pressbild.
Fastän rapporten var gedigen var det också förväntat, och det fanns inte nog mer energi eller nyheter för att driva aktien på kort sikt. Det menar Nordnets investeringsekonom Per Hansen.

Hansen undrar även ifall coronapandemin kommer att påverka patientrekryteringen framgent, och om fjärde kvartalet samt 2021 kommer påverkas.

Novo Nordisk har 37 analytiker som täcker bolaget varav rekommendationerna lyder 20,12 och 5 för respektive köp, behåll och sälj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets