Nvidia och Microsoft satsar stort på Israel

Amerikanska chipjätten Nvidia och teknikjätten Microsoft satsar stort på Israel genom stora anställningar samt en miljardinvestering i landet. Det skriver Globes.
Microsofts VD Satya Nadella.
Microsofts VD Satya Nadella. Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT
Nvidia, som under fjolåret köpte israeliska kommunikationsinfrastruktursbolaget Mellanox, ska nu anställa 600 ingenjörer inom mjuk- och hårdvara i landet för en rad av olika positioner hos bolaget. Totalt har Nvidia över 2 400 anställda i Israel.

Microsoft uppges, i samma anda, snart komma att avslöja detaljer om de investeringar som ska göras i landet, säger källor till Globes.

Teknikjätten ska enligt dessa expandera den israeliska verksamheten och investera hundramiljontals dollar i landet. Det ska bland annat ske genom att sätta upp ett centrum för forskning och utveckling i Israel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets