Ny vd för Cimco Marine

Båtmotorföretaget Cimco Marine har utsett Myron Mahendra till ny vd från den 1 juli 2019. Han efterträder Andreas Blomdahl som har varit interims-vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Andreas Blomdahl, som även är storägare i Cimco Marine, fortsätter som styrelseledamot samt arbetar i företaget som senior rådgivare och ambassadör med särskild inriktning på att skapa relationer med olika intressenter samt att främja försäljning och utveckla marknader, heter det.

”Myron Mahendra har i sin roll som CFO och vice VD fått stor kunskap och erfarenhet av företaget och dess marknader. Jag och styrelsen är övertygade om att Myron har rätt förmåga att framgångsrikt hantera och utveckla företaget ytterligare”, säger Cimco Marines styrelseordförande Anders Berg.

Myron Mahendra har varit involverad i Cimco Marine sedan bolagets bildande under 2012. Han utsågs till finanschef i februari 2016. Han är kvalificerad revisor och har 25 års erfarenhet av att arbeta i olika företag.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.