Nya aktierekar

Sobi och Academedia finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

JP Morgan höjer riktkursen för Electrolux till 240 kronor från 233 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Electrolux var en förlorare på fredagen efter att vitvarubolaget släppt rapport för det fjärde kvartalet. Aktien handlades ned med 2,3 procent till 228:70 kronor.

Koncernens rörelseresultatet kom in något bättre än väntat, men resultatet för Nordamerika var 28 procent sämre än Infronts konsensus. Dessutom väntas problemen med fabriksflytten i USA kvarstå och leda till en förlust i Nordamerika första kvartalet 2020.

Barclays initierar bevakning av Sobi och sätter rekommendationen till undervikt och riktkursen till 160 kronor. Det rapporterar Bloomberg. Aktien stängde på drygt 172 kronor i fredags och aktien har gått upp med 11,4 procent sedan nyår.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Academedia till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 62 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Academedia steg 11,5 procent på fredagen till 58 kronor efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för JM till 340 kronor från 320 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. (från fredags kväll)

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Dometic till 78 kronor från 85 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Dometic stängde under fredagen på 87:90, ned 5,8 procent, efter att ha presenterat en kvartalsrapport långt under analytikerna i Infronts sammanställnings förväntningar. (från fredags kväll)

Det framgår av en sammanställning från Nyhetsbyrån Direkt och Placera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.