Nytt fastighetsbolag in i Swedbanks sektorfavoriter

Ett byggbolag plockas bort, och ett fastighetsbolag plockas in, när Swedbank uppdaterar sina sektorfavoriter.

Fastighetsbolaget Hemfosa plockas in i sektorfavoriter under fastigheter/bygg. Hemfosa ses som ett alternativ för investerare som söker låg risk, detta då bolaget har stabila hyresgäster med långa kontrakt samt en begränsad konjunkturexponering. Investerare väntas uppskatta stabiliteten och Swedbank höjer sitt premium till 15 procent. Rekommendationen är köp, med en riktkurs på 107 kronor.

Samtidigt plockas byggbolaget JM bort från sektorfavoriterna. Efter en kraftig kursuppgång har aktien nedgraderats till behåll från köp och bankens analys är att en ytterligare kursuppgång är mindre trolig.

För fastigheter/bygg ses i övrigt Skanska och Fabege som köpvärda, med riktkurser på 235, respektive 162 kronor. Banken har här lagt Sagax under undvik, med en riktkurs på 105 kronor.

Inom konsument ligger Storytel, Husqvarna och Kambi på köp, med riktkurser på 144, 95, respektive 210 kronor. Ica-Gruppen ligger under undvik, med en riktkurs på 415 kronor.

Favoriterna som ses som köpvärda inom hälsovård är i övrigt Astra Zeneca, Elekta och Recipharm, med riktkurser på 7 700 pence sterling, 143 kronor, samt 172 kronor.

Inom basindustri ligger Lundin Mining, Holmen och Stora Enso som köpvärda, med riktkurser på 59 och 305 kronor, respektive 13 euro. Här ligger Billerud Korsnäs som undvik, med en riktkurs på 98 kronor.

Under bank/finans återfinns Intrum. Investor, och Nordea som köpvärda, med riktkurser på 310 och 534 kronor, respektive 8 euro. Handelsbanken ligger under undvik, med en riktkurs på 90 kronor.

Inom telekom/media/it ses Hexagon, Tele2 och Telia som favoriter, med riktkurser på 548, 165, respektive 47 kronor.

Slutligen är ABB, Sandvik, Epiroc, Loomis och Trelleborg alla favoriter inom verkstad, med riktkurser på 23 schweiziska franc, 203 kronor, 117 kronor, 385 kronor, respektive 190 kronor, emedan Nibe är en aktie att undvika, med en riktkurs på 96 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här