Oasmia ingår kommersialiseringsavtal i Ryssland och OSS

Forskningsbolaget Oasmia Pharmaceutical har tecknat ett licensavtal med FarmaMondo Group för kommersialisering av läkemedlet Paclical i Ryssland och Oberoende staters samvälde, OSS. Det framgår av ett pressmeddelande.
Genrebild. Foto: Unsplash
Paclical är ett vattenlösligt cancerläkemedel som erhållit marknadsgodkännande och används vid behandling av epitelial äggstockscancer, primär peritonealcancer och äggledarcancer.

Avtalet innebär att Oasmias marknadsföringstillstånd för Ryssland och Kazakstan kommer att överföras till FarmaMondo. Vidare kommer FarmaMondo ansvara för all framtida utveckling samt kommersialisering i Ryssland och OSS-länderna.

Oasmia kommer erhålla produktintäkter, bolaget väntar sig att royaltybetalningar börjar komma in under 2022.

”Det här avtalet möjliggör för oss att fokusera våra egna resurser på värdeskapande aktiviteter och affärer, som vidareutveckling av projektportföljen och förvärv”, uppger Oasmias vd Francois Martelet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.