Ogiltiga certifikat och saknade licenser hos Quickbit-partner

För fem år sedan lät kryptobolaget Quickbit uppgifter om 17 000 kunder ligga öppet för åtkomst på internet. Hösten 2023 ingick bolaget ett avtal med ett företag som marknadsförde sig med ett ogiltig säkerhetscertifikat samt en ogiltig licens. "Om det du säger stämmer är det inte seriöst, och jag kommer lyfta det med dem", säger Quickbits VD Daniel Sonesson.
Ogiltiga certifikat och saknade licenser hos Quickbit-partner - quickbit collage 2 web
Kryptobolaget Quickbit ingick ett samarbetsavtal med det brittiska bolaget Paysecure. Ett företag som marknadsfört sig med säkerhetslicens som inte var giltig.

Affärsvärlden har tidigare granskat hur Quickbits dotterbolag, Quickbit Limited, fått sin registrering återkallad efter en granskning av tillsynsmyndigheten Gibraltar Financial Services Commission (GFSC). Quickbits Limited överträdde flera avsnitt av den gibraltiska lagstiftningen genom att bland annat brista i sin kundkännedom.

Gibraltarkontoret var stommen i Quickbits omsättning och efter att utredningen inleddes dalade omsättningen. Q1 2023/24 minskade den med 94% jämfört med samma period föregående år. Bolaget publicerade en ny rapport under onsdagen där omsättningen fortsatt är kraftigt nedtryckt.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco