Ökad produktion i näringslivet

Produktionen i det svenska näringslivet minskade med 0,9 procent i juli jämfört med närmast föregående månad. I årstakt ökade den kalenderkorrigerade produktionen med 2,8 procent. Det framgår av statistik från SCB.

Tjänsteproduktionen minskade med 1,2 procent i juli jämfört med juni månad, industriproduktionen minskade med 2,1 procent medan byggproduktionen ökade med 4,2 procent.

Vid en jämförelse mellan den senaste tremånadersperioden, maj-juli, och närmast föregående tremånadersperiod var produktionen inom näringslivet upp med 0,8 procent.

Uppgifterna för juli är preliminära. Sedan föregående publicering är produktionen inom näringslivet i juni, jämfört med maj oförändrad. Årstakten har reviderats upp med 1,4 procentenheter till 5,1 procent.

Produktionen inom näringslivet står för cirka 70 procent av den totala bruttonationalprodukten (BNP).

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här