Oljehandelsbolag väntar sig sjunkande efterfrågan på olja

Oljehandelsbolagen Vitol och Trafigura väntar sig att efterfrågan på olja sjunker ytterligare som en följd av den andra virusvågen. Det rapporterar Reuters.
Olja
Foto: Sue Ogrocki/TT
Den andra virusfrågan skulle kunna minska efterfrågan med cirka en miljon fat olja per dag i USA, och 1,5 miljoner i Europa. Detta enligt Trafigura, som anser att det inte ser särskilt bra ut i närtid.

Trafigura räknar med att den totala oljeefterfrågan hamnar på runt eller under 92 miljoner fat olja per dag inom den närmsta tiden, medan Vitol räknar med en efterfrågan på 96 miljoner fat olja per dag nu under vintern. Vitol räknar med en mindre negativ påverkan från de europeiska restriktionerna.

Båda oljehandelsbolagen noterar att oljeefterfrågan i Asien har återhämtat sig, frånsett flygbränsle. Där räknar Vitol med att efterfrågan kommer öka med cirka en miljon fat per dag under de kommande åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets