Oljepriserna faller – USA kan komma att öppna reserver

Bidenadministrationen överväger att frigöra cirka en miljon fat av olja från USA:s nationella reserver varje dag i flera månader som ett sätt att bekämpa de höga oljepriserna. Det uppger källor till bland annat Reuters och Bloomberg News.
Olja
Foto: Sue Ogrocki/TT
Enligt uppgift kan USA komma att släppa ut så mycket som 180 miljoner fat av olja på marknaden. Ett besked kan komma redan under torsdagen, uppgav källorna.

Vita huset har i ett uttalande sagt att president Joe Biden kommer tala under torsdagen om en reduktion av energipriserna ”och lägre bränslepriser vid bensinstationer för amerikanska familjer”.

Uppgifterna har fått oljepriset att falla markant. Bland annat har brentoljan backat 5,2% medan WTI var ned som mest 5,5% under morgonen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG