Olof Persson har inga planer på att lämna vd-posten på Volvo

Verkstadsbolaget Volvos vd Olof Persson har inga planer på att lämna sin position på Volvo. Vare sig nu eller i slutet på året när hans stora omstruktureringsprojekt av fordonsjätten är i hamn, skriver Dagens Industri.

Tidigare under mars månad florerade uppgifter i Dagens Industri om att Olof Persson var på väg att få sparken.

“Rykten får man räkna med i mitt jobb. Det har funnits rykten tidigare och det kommer att komma fler i framtiden. För mig är det viktigt att fokusera på arbetet som behöver göras”, säger Olof Persson, efter att stämman avslutats, till Dagens Industri.

Volvos stora omstruktureringsprogram är i mål i slutet av året. Dagens Industri frågar om det då är tillfälle för Olof Persson att lämna över ansvaret till en efterträdare.

“Det finns inga sådana planer från min sida, sedan får vi se vad styrelsen tycker. Vi har börjat planera för livet efter 2015 och det är fortsätta förbättra lönsamheten men då blir det mer kirurgiska eller specifika åtgärder på olika varumärken i olika regionerna.”

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här